De mode van Maxima

De mode van Maxima

Koningin Maxima staat altijd in de schijnwerpers.

De jurk van Maxima was het gesprek van de dag op de huwelijksdag van Willem-Alexander en Maxima. Haar trouwjurk was speciaal ontworpen door het Italiaanse modehuis Valentino – en stond haar prachtig. De trouwjurk was een echte droomjurk. Ook de sleep aan de jurk was zeer indrukwekkend.

Bij een evenement als Koningsdag of Prinsjesdag zijn altijd alle ogen gericht op Maxima: wat heeft zij vandaag aan? Uiteraard wordt ook gekeken naar de kleding van de koning, maar de jurk van Maxima springt het meest in het oog.

Bij de inauguratie van Willem-Alexander als koning had iedereen het over de jurken van Maxima. Ze droeg er verschillende gedurende de belangrijke dag. Prinses Maxima werd die dag koningin, en de jurken waren dan ook terecht uitermate koninklijk. Twee van de elegante japonnen werden ontworpen door Jan Taminiau – een Noord-Brabantse modeontwerper, geboren en getogen in Goirle.

Maxima zal er altijd piekfijn uitzien, bij elke gelegenheid. Of het nu gaat om een bijzondere dag, zoals Koningsdag, of doodgewone dag is, de outfit van koningin Maxima wordt opgemerkt. Ze besteedt er daarom ook veel aandacht aan. Het is dan ook geen wonder dat veel mensen het hebben over de jurk van Maxima. Bij koningin Beatrix ging het vooral over de opvallende hoeden, bij Maxima gaat het met name over haar jurk. De jurken zijn altijd elegant en stijlvol.

Oog voor mode en stijlvolle kleding had zij al veel langer dan dat zij koningin was. Maar tegenwoordig is het een nog belangrijk onderdeel van haar verschijning. En dat merk je aan de keuzes die zij maakt. Maxima heeft zoveel oog voor fashion en mode, dat er aparte websites voor zijn opgesteld om haar mode te volgen. Elke keer is de kleding van Maxima op voorhand al beroemd. We kijken vol verwachting uit naar het volgende evenement waar zij zich weer toont in een van haar mooiste jurken.