Een huis kopen, hoe doe je dat?

Een huis kopen, hoe doe je dat?

Eens moet of wil je eens ergens anders wonen. Kortom: Je wilt verhuizen naar een ander huis en wilt weten hoe je zo snel mogelijk een geschikte woning kan vinden. Om je op weg te helpen, hierbij enige tips voor het kopen van een nieuwe woning.

Je hebt gevonden wat je bevalt, maar nu moet je de woning nog kopen. Het doen van een bod op een woning blijft altijd spannend. Je doet het niet elke dag. Je kent de verkopers niet. Er bestaan veel zaken om onzeker over te zijn. Schakel een aankoopmakelaar in voor het doen van een bod op een huis. De lokale makelaar weet wat soortgelijke huizen in de omgeving hebben gekost. Hij kan zien wat er nog aan de woning moet gebeuren. En hij kan onderhandelen. En een makelaar laat zich tijdens onderhandeling niet meeslepen door emotie. Een goede makelaar bespaart je daarmee veel geld.

Bij het aankopen van een huis is de gouden tip: let op de locatie! De waarde van een huis wordt grotendeels bepaald door de omgeving. Zelf binnen de plaats kan het enorm verschillen. Dus of je nu een huis zoekt in Rotterdam of een gehucht, de gouden tip is om niet alleen te kijken naar de bouwkundige staat van de woning, maar vooral ook naar de locatie. Bedenk dat de woning zelf altijd is te verbouwen, maar de plek van de woning niet.

Geld besparen? Als je een makelaar wilt inschakelen, dat is het altijd een goed idee om bij verschillende makelaars om offerte te vragen. De ene makelaar brengt veel hogere kosten in rekening dan de andere.

Huur een lokale makelaar in voor het zoeken. Een makelaar kent de lokale situatie vaak goed. Hij of zij weet exact welke buurten geschikt zijn. Bovendien kent deze vaak ook al veel panden, vanwege eerdere bezoeken. Kennis van de markt kan je veel tijd besparen bij het zoeken van mogelijke nieuwe panden.

Maar hoe vind je een woning? De manier waarop je een huis kunt vinden ligt voor de hand: kijk op Funda. Funda is de meeste bekende site met een aanbod van koopwoningen. Het kan zo maar zijn dat jouw droomhuis niet goed vindbaar is op Funda. Kijk daarom ook altijd op andere websites als je je huis nog niet gevonden hebt. Denk aan sites zoals Jaap.

Veel succes met het vinden van jouw droomhuis!